fbpx

Tandrensning i Risskov

Grundig & Smertefri

Vores erfarne team sørger for at du får en tryg, behagelig og smertefri tandrensning.

Tandrensning

Hos Lindberg Tandlægeklinik gør vi en dyd ud af at levere tandlægearbejde af meget høj kvalitet. Vores erfarne tandlæger og tandplejere sørger for, at du får den bedste behandlig og en tryg oplevelse i tandlægestolen. Og det er uanset, om du skal have en tandrensning eller  have fjernet en visdomstand.

Her på klinikken har vi foretaget tusindvis af tandrensninger. Tandrensninger er afgørende for at opretholde en sund mundhygiejne og forebygge tandproblemer. Regelmæssig tandrensning bevarer dit smil strålende og din mund sund, hvilket gør det til en vigtig del af din generelle velvære.

Læs mere om, hvad en tandrensning egentlig er, og hvad du kan forvente af en tandrensning hos Lindberg Tandlægeklinik, her på siden. Vi glæder os til at se dig i vores klinik i Risskov i Aarhus.

Almindelig og udvidet tandrensning

En almindelig tandrensning er en behandling hos tandlægen, hvor der fjernes plak og tandsten, som sidder på tænderne. Tandsten kommer hos alle i højere eller mindre grad og kan ikke fjernes ved tandbørstning. Derfor er det vigtigt at passe de regelmæssige besøg hos tandlægen.

I langt de fleste tilfælde er det rigeligt med en almindelig tandrensning, men hvis du viser tegn på begyndende parodontose, kan du have brug for en udvidet tandrensning, hvor du blandt andet får fjernet tandsten under tandkødskanten. 

Plak og bakterier

Plak er en blød belægning på tænderne, der består af bakterier. Tandsten er en hård belægning, som gør tandens overflade ru og derved mere modtagelig for endnu flere bakterier. Hvis plak sidder for længe på tænderne, udvikler det sig til tandsten.

Tandsten og bakterier langs tandkødet kan fremprovokere tandkødsbetændelse, som i værste fald kan udvikle sig til paradentose. Det er bl.a. også plak på tænderne, der gør, at man kan få huller. 

Fremragende

Se alle vores anmeldelser

Jeg fik opereret en visdomstand ud i…
Læs mere
Jeg fik opereret en visdomstand ud i overmunden, og har en del erfaringer fra andre tandlæger, og må sige at dette suverænt er den bedste oplevelse jeg har haft hos en tandlæge. Jacob og resten af personalet er meget behagelige og kompetente. Kan kun anbefale!
Anonym, 15. August
Kompetente behandlere
Læs mere
Det er vigtigt for mig, at jeg bliver behandlet af dygtige kompetente mennesker, som hele tiden dygtiggøre sig og benytter sig af den nyeste teknologi. Jeg oplever altid smil og stor forståelse og venlighed. Jeg køre gerne langt, da tilliden til dygtige behandleren betyder meget for mig. Jeg kan varmt anbefale Lindberg Tandlægeklinik
Connie, 08. August
Icon behandling…
Læs mere
I går fik min datter lavet en Icon behandling på klinikken. Fra start til slut følte både hun og jeg os trygge. Vi blev godt informeret både før, under og efter behandlingen og blev i det hele taget mødt af et kompetent og imødekommende personale. Og ikke mindst blev resultatet super flot.
Tina, 08. August
Altid nærværende og professionelle
Læs mere
Altid venlige, smilende, opmærksomme og meget grundige. Meget pæne og behagelige omgivelser. Jeg er altid tryg og i gode hænder hos Lindberg Tandlægeklinik. De bedste anbefalinger herfra.
Anonym, 28. Juni
Klinikken oser af kvalitet
Læs mere
Klinikken oser af kvalitet, professionelt venligt personale og tandlægen Jacob Lindberg var yderst kompetent og beroligende for mig, da jeg har tandlæge angst. Det er klart den bedste tandlæge oplevelse jeg har haft i mit liv. Kan 100 % anbefale Lindberg Tandlægeklinik.
Katja, 31. Juli
Det venligste personale!
Læs mere
Det venligste personale! Var nervøs for at få fjernet min visdomstand, men tandlægen beroligede mig. Det tog knap 5 minutter og foregik smertefrit.
Morten, 04. August
Jeg syndes det var en rigtig god…
Læs mere
Jeg syndes det var en rigtig god oplevelse at være hos tandlægen. Jeg er 13 år og jeg skulle have trukket en tand ud, jeg kunne overhovedet ikke mærke noget plus de var super søde.
Gaia, 31. Juli
Tidligere
Næste

Så ofte bør du få renset tænder hos tandlægen

Efter en tandrensning er dine tænder rene, glatte og fri for plak og tandsten, hvilket gør dem nemmere at rense med tandbørsten. Tandrensningen afsluttes med en afpudsning, der reducerer misfarvninger, som typisk fremkommer af eks. kaffe, te, rødvin og tobak. 

Det er forskelligt, hvor ofte man har brug for en tandrensning. Det afhænger både af, hvor god du er til at opretholde en god mundhygiejne, og hvor hurtigt du danner tandsten. Nogle har brug for 3 eller 4 tandrensninger om året, mens andre kan nøjes med en enkelt. Tandrensning foretages som regel i forbindelse med det regelmæssige tandeftersyn, som man bør gå til minimum årligt. 

Booker du tid hos Lindberg Tandlægeklinik, vil vores tandlæger fortælle dig, hvor tit du bør få foretaget en tandrensning. Med regelmæssige tandrensninger sikrer du en god hygiejne i din mund og mindsker risikoen for tandkødsbetændelse og andre problemer. En tandrensning er derfor vigtigere, end mange tror. 

Tandrensning derhjemme

Der er efterhånden mange produkter og tips til, hvordan man kan fjerne plak og tandsten hjemme og dermed spare en tur til tandlægen. Vi fraråder dog kraftigt at gøre brug af tandrensningssæt derhjemme. Og det siger vi ikke bare, fordi vi gerne vil have dig forbi klinikken. 

Hos tandlægen bruges der instrumenter, som er specialfremstillet til lige netop fjernelse af tandsten. Tandsten sidder oftest på kanten til tandkødet, og du risikerer derfor at gøre stor skade, hvis du forsøger at fjerne det selv derhjemme. 

Undgå at skade emalje og tandkød

Nogle hævder, at bestemte fødevarer kan reducere tandsten, men der er sjældent evidens for påstandene. Med en tandrensning hos Lindberg Tandlægeklinik er du sikker på, at både instrumenter og ingredienser er af højeste kvalitet, og at rensningen derfor bliver udført af en professionel, så du ikke skader emalje og tandkød. 

Nedenfor kan du læse om vores priser på tandrensning, som i de fleste tilfælde ikke er dyrere end de mange gør-det-selv-løsninger på markedet. Derfor er der ingen grund til, at du begynder at eksperimentere med tandrensesæt derhjemme. 

Prisinformation og tilskud

Vi følger særloven vedtaget af regeringen i juni 2018, hvilket betyder faste priser for vores ydelser, i samarbejde med den offentlige sygesikring. Prisen afhænger af din sygesikringsgruppe.

Priser for Tandrensning
  • Standardpris: 221,69 kr.
  • Unge (18-25) med “danmark”-medlemskab: Gratis tandrensning.
  • Voksne (26+)  med “danmark”-medlemskab: 116,69 kr.
Bred dækning

Bemærk, at ikke alle ydelser er omfattet af denne aftale. Ekstra ydelser som kroner og proteser prissættes individuelt. Priserne afhænger dog af, om du er med i Sygeforsikringen “danmark”, hvor du kan få forskellige tilskud til tandrensning.

Særtilbud for alle

Vi vil gøre tandpleje overkommelig for alle:
Op til 15 % studierabat på visse behandlinger.
Pensionister kan få op til 85 % i tilskud gennem helbredstillægget.
Vores prisstruktur sikrer rimelige omkostninger ved tandeftersyn og tandrensning, uanset din alder eller situation. Kom og besøg os for prisvenlig tandpleje.

Husk Danmarks Tilskud

Husk at meddele klinikken om du er medlem af sygeforsikring “danmark”, som giver tilskud til tandrensning.  

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål til de forskellige typer af tandrensninger eller vores priser. 

Få en tandrensning hos Lindberg Tandlægeklinik

Kunne du tænke dig en tandrensning og en indledende undersøgelse hos os, er du velkommen til at bestille tid online eller ringe til os på tlf. 86 21 79 00. Vi bestræber os altid på at hjælpe dig hurtigst muligt – også samme dag, hvis du har akut brug for hjælp. 

Ofte stillede spørgsmål om tandrensninger

Du er altid velkommen til at ringe til os, hvis du har spørgsmål til behandlingen. Du kan dog også finde svar på nogle af de oftest stillede spørgsmål om tandrensning nedenunder, så du er klar inden din behandling. 

Til en tandrensning får du fjernet plan og tandsten fra tænderne. Det kan ikke fjernes med tandbørstning derhjemme, og derfor er det vigtigt, at du regelmæssigt går til tandlægen og får det fjernet. En tandrensning efterlader dine tænder glatte, rene og fri for tandsten og plak, så du nemmere selv kan gøre dem rent derhjemme. Desuden bliver de pudset til sidst for at reducere misfarvninger.

Prisen på en tandrensning blandt andet af, hvor gammel du er, og om du er berettiget til tilskud. Du kan blandt andet få tilskud til tandrensning via Sygeforsikring "danmark", hvor prisen enten er 110 kroner for personer over 26 år og 0 kroner for personer under 25 år. Får du ikke tilskud, koster en tandrensning 215 kroner hos Lindberg Tandlægeklinik. 

Hvor ofte du har brug for en tandrensning, afhænger blandt andet af din mundhygiejne, og hvor hurtigt du danner tandsten. Det er noget, din tandlæge vurderer. Mange kan nøjes med en enkelt tandrensning om året, mens andre har brug for 3-4 om året. Behandlingen foretages ofte samtidig med et tandeftersyn, som typisk foretages med samme hyppighed som en tandrensning. 

Du bør spørge din tandlæge om, hvornår du må spise efter en tandrensning. Ved langt de fleste behandlinger kan du både spise og drikke lige bagefter, men i nogle tilfælde skal du vente 30 minutter eller en time. Får du for eksempel en fluorbehandling i forbindelse med din tandrensning, må du ikke spise eller drikke i en time efter. 

En tandrensning gør ikke ondt, men du kan godt få ømme tænder og tandkød bagefter. Både dine tænder og dit tandkød bliver udsat for belastning, når du får fjernet plak, tandsten osv., og det er det, du kan mærke bagefter. Hvis du har decideret ondt efter en behandling, bør du kontakte din tandlæge – også hvis du bliver ved med at være øm i 1-2 dage efter. 

Isninger efter tandrensning er helt normalt. Når du får renset tænderne så grundigt, kan du opleve en øget kulde- og varmefølsomhed og isninger i tænderne – især hvis du har følsomt tandkød. Det bør gerne forsvinde af sig selv efter kort tid, men hvis det ikke er forsvundet efter 1-2 dage, bør du kontakte din tandlæge. 

Scroll to Top

AKUT BRUG FOR HJÆLP?

Har du brug for tandlægehjælp, så ring til os. Du kan også booke tid online.

Udenfor klinikkens åbningstid kontaktes tandlægevagten på.
23 62 02 01.