fbpx

Behandling af Paradentose i Risskov

Service og kvalitet i top

Vores erfarne team sørger for at du får en behagelig, tryg og smertefri paradentose-behandling.

Paradentose (parodontitis)

Parodontose, også kendt som parodontal sygdom eller tandkødsbetændelse, er en udbredt tandsygdom, der påvirker mange mennesker. Der er ingen tvivl om, at paradentose kræver professionel behandling, og hos Lindberg Tandlægeklinik er vi specialister i netop dette område.

Med vores erfarne behandlere kan vi garantere dig en smertefri behandling, selv i tilfælde af paradentose.

Hvis du ønsker at lære mere om paradentose, dens symptomer og behandlingsmuligheder, kan du finde yderligere information her på vores hjemmeside.

Vi ser frem til at byde dig velkommen i vores klinik i Risskov, Aarhus.

Paradentose og hvorfor opstår det

Paradentose er en sygdom, som rammer tandens ophængsapparat, dvs. tandkødet og knoglen omkring tanden. Når disse rammes af paradentose, kan tanden blive løs og risikere at falde ud. Men hvorfor får man paradentose? 

Sygdommen kan opstå af flere faktorer, men de to primære årsager er mundhygiejne og rygning. Det betyder, at du selv kan være med til at reducere risikoen for at udvikle paradentose, hvis du sørger for at holde munden ren med regelmæssig tandbørstning og renhold af mellemrummene samt ved at stoppe med at ryge. 

En livsstilssygdom

Paradentose er altså en livsstilssygdom, der opstår på baggrund af netop rygning, dårlig mundhygiejne samt ubehandlet sukkersyge. Nyere undersøgelser viser, at sygommen kan være påvirket af genetik, så det kan være værd at holde øje med, hvis for eksempel dine forældre lider af det. Lige meget hvad er det en livsstilssygdom, og derfor kan man gøre noget ved det og bremse tilstanden med den rette behandling. 

Fremragende

Se alle vores anmeldelser

Jeg fik opereret en visdomstand ud i…
Læs mere
Jeg fik opereret en visdomstand ud i overmunden, og har en del erfaringer fra andre tandlæger, og må sige at dette suverænt er den bedste oplevelse jeg har haft hos en tandlæge. Jacob og resten af personalet er meget behagelige og kompetente. Kan kun anbefale!
Anonym, 15. August
Kompetente behandlere
Læs mere
Det er vigtigt for mig, at jeg bliver behandlet af dygtige kompetente mennesker, som hele tiden dygtiggøre sig og benytter sig af den nyeste teknologi. Jeg oplever altid smil og stor forståelse og venlighed. Jeg køre gerne langt, da tilliden til dygtige behandleren betyder meget for mig. Jeg kan varmt anbefale Lindberg Tandlægeklinik
Connie, 08. August
Icon behandling…
Læs mere
I går fik min datter lavet en Icon behandling på klinikken. Fra start til slut følte både hun og jeg os trygge. Vi blev godt informeret både før, under og efter behandlingen og blev i det hele taget mødt af et kompetent og imødekommende personale. Og ikke mindst blev resultatet super flot.
Tina, 08. August
Altid nærværende og professionelle
Læs mere
Altid venlige, smilende, opmærksomme og meget grundige. Meget pæne og behagelige omgivelser. Jeg er altid tryg og i gode hænder hos Lindberg Tandlægeklinik. De bedste anbefalinger herfra.
Anonym, 28. Juni
Klinikken oser af kvalitet
Læs mere
Klinikken oser af kvalitet, professionelt venligt personale og tandlægen Jacob Lindberg var yderst kompetent og beroligende for mig, da jeg har tandlæge angst. Det er klart den bedste tandlæge oplevelse jeg har haft i mit liv. Kan 100 % anbefale Lindberg Tandlægeklinik.
Katja, 31. Juli
Det venligste personale!
Læs mere
Det venligste personale! Var nervøs for at få fjernet min visdomstand, men tandlægen beroligede mig. Det tog knap 5 minutter og foregik smertefrit.
Morten, 04. August
Jeg syndes det var en rigtig god…
Læs mere
Jeg syndes det var en rigtig god oplevelse at være hos tandlægen. Jeg er 13 år og jeg skulle have trukket en tand ud, jeg kunne overhovedet ikke mærke noget plus de var super søde.
Gaia, 31. Juli
Tidligere
Næste

Kontakt din tandlæge ved mistanke om paradentose

Der er en bevist sammenhæng mellem paradentose og udviklingen af følgesygdomme i form af forskellige nyre- og hjerte-kar-sygdomme samt visse gigt-sygdomme. Begyndende paradentose kan ikke mærkes og gør ikke ondt. Derfor er de første tegn ofte hævet og følsomt tandkød, der kan begynde at bløde, når man børster tænder. 

Jo før du reagerer jo bedre

Er paradentosen mere fremskreden, vil man kunne opleve pus fra tandkødslommerne, mellemrum mellem tænderne, som ikke var der før, og evt. løse tænder. Ved mere fremskreden paradentose kan der være smerte forbundet med sygdommen. Jo før man reagerer på disse symptomer, desto bedre. 

Kontakt din tandlæge hvis du er i tvivl om, hvorvidt du har begyndende paradentose eller tandkødsbetændelse, så problemerne kan blive taget i opløbet.  Din tandlæge altid tjekke dine tandkødslommer i forbindelse med et regelmæssigt tandeftersyn, så her er der mulighed for at fange sygdommen, inden den bliver fremskreden. 

Få behandlet paradentose hos din tandlæge

Paradentose skal behandles hos tandlægen. Den tabte knogle omkring tænderne kan være svær for kroppen at regenerere, men med den rette behandling kan de fleste tænder reddes, så tanden sætter sig fast igen. Hvis du først har udviklet det, kan paradentose ikke helbredes fuldstændigt. Men med den rigtige behandling kan udviklingen begrænses, så det ikke bliver værre. Formålet med behandlingen er derfor ikke helbredelse, men standsning af sygdommens udvikling, så tænderne ikke bliver løse og ender med at falde ud. 

Undgå div. husmoderråd

Der findes forskellige husmorråd til behandling og bekæmpelse af paradentose, herunder hvidløg, saltvand, naturmedicin og kokosolie. Vi anbefaler på det kraftigste at undgå disse hjemmebehandlinger og enhver anden type naturmiddel mod denne tilstand. I stedet bør du søge professionel behandling hos vores dygtige tandlæger med erfaring med paradentosebehandling i Aarhus. Kun professionel behandling, instruktion og veludført, grundig tandbørstning to gange dagligt samt rygestop virker. 

Vi kan guide dig i den korrekte mundhygiejne, og med professionelle tandrensninger hos os sikrer du, at plak og tandsten i tandkødslommerne fjernes. En paradentose tandrensning hos tandlægen kommer ned i lommerne i tandkødet, hvor plak, bakterier og tandsten ligger og udvikler sig. 

Forskellige typer paradentose-behandling

Hos tandlægen består de fleste behandlinger af dybe tandrensninger og god instruktion i optimal mundhygiejne. I nogle tilfælde kan det være nødvendigt med en lille operation for at forhindre, at paradentosen udvikler sig yderligere og i særlige tilfælde kan du også blive ordineret antibiotika. Hvilken af behandlingerne du skal have, afhænger af din specifikke situation. 

Tandproteser eller implantater

Alt efter hvor fremskreden din sygdom er, kan der være brug for en eller flere nye tænder. Vi har stor erfaring med tandproteser og implantater, så dine kunstige tænder kommer til at se helt naturlige ud. Uanset om der er tale om en enkelt tand eller alle.

Priser på paradentose-behandling

Hos Lindberg tandlægeklinik tilbyder vi professionelle behandlinger til konkurrencedygtige priser. Du er meget velkommen til at kontakte os, hvis du har mistanke om begyndende paradentose eller har andre spørgsmål til tandlægebehandlinger eller vores klinik generelt. 

Vi praktiserer efter de faste priser, der er aftalt med den offentlige sygeforsikring, hvilket betyder, at du er sikret en fair pris, når du bliver behandlet hos os. 

Lindberg Tandlægeklinik behandler paradentose

Ønsker du at vi skal behandle din paradentose, er du mere end velkommen til at bestille tid online eller ringe til os på tlf. 86 21 79 00 for en indledende undersøgelse og efterfølgende behandling. Vi bestræber os altid på at hjælpe dig hurtigst muligt samme dag, hvis du ringer og har akut brug for hjælp. Vi glæder os til at se dig i vores klinik i Veri Centret i Risskov.

Ofte stillede spørgsmål om paradentose

Hvis du vil vide mere om paradentose, eller har nogle spørgsmål til sygdommen, kan du læse med nedenunder. Her svarer vi på nogle af de oftest stillede spørgsmål om paradentose. Du kan også ringe til os, hvis du har flere spørgsmål, eller spørge din tandlæge, næste gang du er til tandeftersyn. 

Paradentose (eller parodontose) er en sygdom i munden, som går ud over tandkødet og knoglen omkring tanden. Det er en betændelsestilstand, som gør tanden løs, så den risikerer at falde ud. Det skyldes, at betændelsen langsomt nedbryder knoglen. Normalt er der tale om en langsom udvikling, men der er også få tilfælde af aggressiv paradentose, hvorfor det er særlig vigtigt at gå jævnligt til tandlæge og holde en god mundhygiejne. 

Paradentose opstår oftest som følge af dårlig mundhygiejne og rygning. Dårlig mundhygiejne betyder tandkødsbetændelse, plak og en masse skadelige bakterier i munden, som kan udvikle sig til paradentose. Rygning kan øge risikoen for at få paradentose, fordi både slimhinder i munden, tænder og tandkød påvirkes, når du ryger. Samtidig kan blandt andet et nedsat immunforsvar, mundtørhed og alder have noget at sige. 

Først og fremmest er jævnlige tandeftersyn og tandrensninger hos tandlægen med til at forebygge paradentose. Her får du fjernet plak og tandsten og pudset tænder, så der ikke samler sig lige så mange bakterier i munden. Derudover skal du selv sørge for at holde en god mundhygiejne ved at børste tænder to gange dagligt, bruge tandtråd og måske supplere med mundskyl en gang imellem. 

Paradentose kan ikke kureres, men det kan behandles, så det ikke bliver så slemt, at du begynder at tabe tænderne. Ved behandling af paradentose fjernes plak og tandsten både ved en almindelig og udvidet tandrensning. Hvis sygdommen er fremskreden, kan du have brug for en lille operation og måske ordinering af antibiotika. Din tandlæge vurderer under et tandeftersyn, hvilken behandling du har brug for. 

I de fleste tilfælde skal paradentose være meget fremskredent, før du begynder at kunne mærke symptomerne. Du vil opleve hævet og løst tandkød, som bløder, når du spiser eller børster tænder. Du kan også opleve permanent dårlig smag i munden og dårlig ånde, hvilket hverken er rart for dig selv eller andre. Husk at gå til tandlæge jævnligt, da disse symptomer først viser sig sent, så tandlægen kan opdage dem tidligere og behandle symptomerne. 

Du kan selv både forebygge og spille en rolle i behandlingen af paradentose. Hvis du ryger, bør du stoppe med det samme, da rygning er en af de store syndere, når det kommer til paradentose. Derudover bør du sørge for en god mundhygiejne. Børst tænderne grundigt to gange om dagen med en mild tandpasta, som er effektiv mod bakterier, og som samtidig booster mundens gode bakterier. Spørg din tandlæge, hvis du er i tvivl om, hvad der er den bedste tandpasta mod paradentose, og hvad du ellers kan gøre for at holde en god mundhygiejne. 

Der er ikke endegyldige beviser på, om paradentose er arveligt, men nyere undersøgelser viser, at det er sandsynligt, at sygdommen er påvirket af genetik. Ved du derfor, at dine forældre har paradentose, er det en god idé at holde ekstra øje med symptomer på paradentose, børste tænder mere grundigt, huske tandtråd og gå jævnligt til tandlæge. 

Paradentose kan ikke helbredes, men den kan behandles og holdes nede. Selvom du selv kan hjælpe til i processen ved at sørge for en god mundhygiejne, er det hos tandlægen, den rigtige paradentosebehandling foregår. Din tandlæge fjerner plak og tandsten, også fra tandkødslommerne, og i slemme tilfælde kan der være tale om en lille operation eller antibiotika. 

Scroll to Top

AKUT BRUG FOR HJÆLP?

Har du brug for tandlægehjælp, så ring til os. Du kan også booke tid online.

Udenfor klinikkens åbningstid kontaktes tandlægevagten på.
23 62 02 01.