fbpx

Tryghed og kvalitet

Vores erfarne tandlæger sørger for at du trygt og smertefrit får en ny tandbro.

En ny tandbro

Hos Lindberg Tandlægeklinik er det vores fornemste opgave at sørge for, at du som patient føler dig tryg og veltilpas i tandlægestolen. Og det er uanset, om du skal have sat en tandbro på en beskadiget tand eller er inde til et regelmæssigt tandeftersyn. Under hele dit besøg vil vores erfarne og dygtige tandlæger sikre dig tandlægearbejde i høj kvalitet.

Skal du have en tandbro, der passer perfekt rent farvemæssigt til dine resterende tænder og samtidig er holdbar i mange år frem, er det alfa og omega, at der står et hold af dygtige specialister bag. Det er naturligvis tilfældet hos Lindberg Tandlægeklinik i Risskov, Aarhus, og derfor kan du trygt vælge os som din tandlæge.

Hvad er en tandbro?

En tandbro er en type tandbehandling, der erstatter en eller flere manglende tænder. Broen består af kunstige tænder, der er fastgjort til de tilstødende sunde tænder eller tandimplantater. Dette skaber en bro-lignende struktur, der lukker det tomme rum efter de manglende tænder og gendanner både et flot æstetisk resultat og normal tyggefunktion. Broen limes/cementeres således fast på de naturlige tænder, og kan derfor ikke tages ud. Broen giver med sin permanente løsning samme gode tyggefunktion som naturlige tænder.

Hvornår vælges en tandbro?

En tandbro vælges ofte i de tilfælde, hvor nabotænderne har behov for restaurering.  Det er eksempelvis hvis de har store fyldninger i plast eller sølvamalgam.

Omvendt fravælges en tandbro ofte, hvis nabotænderne er sunde og uden fyldninger, da det altid kræver tilslibning af de tænder, der bærer broen. En tandbro er en fastsiddende løsning, så fordelen er at broen vil føles helt som naturlige tænder.

Fremragende

Se alle vores anmeldelser

Jeg fik opereret en visdomstand ud i…
Læs mere
Jeg fik opereret en visdomstand ud i overmunden, og har en del erfaringer fra andre tandlæger, og må sige at dette suverænt er den bedste oplevelse jeg har haft hos en tandlæge. Jacob og resten af personalet er meget behagelige og kompetente. Kan kun anbefale!
Anonym, 15. August
Kompetente behandlere
Læs mere
Det er vigtigt for mig, at jeg bliver behandlet af dygtige kompetente mennesker, som hele tiden dygtiggøre sig og benytter sig af den nyeste teknologi. Jeg oplever altid smil og stor forståelse og venlighed. Jeg køre gerne langt, da tilliden til dygtige behandleren betyder meget for mig. Jeg kan varmt anbefale Lindberg Tandlægeklinik
Connie, 08. August
Icon behandling…
Læs mere
I går fik min datter lavet en Icon behandling på klinikken. Fra start til slut følte både hun og jeg os trygge. Vi blev godt informeret både før, under og efter behandlingen og blev i det hele taget mødt af et kompetent og imødekommende personale. Og ikke mindst blev resultatet super flot.
Tina, 08. August
Altid nærværende og professionelle
Læs mere
Altid venlige, smilende, opmærksomme og meget grundige. Meget pæne og behagelige omgivelser. Jeg er altid tryg og i gode hænder hos Lindberg Tandlægeklinik. De bedste anbefalinger herfra.
Anonym, 28. Juni
Klinikken oser af kvalitet
Læs mere
Klinikken oser af kvalitet, professionelt venligt personale og tandlægen Jacob Lindberg var yderst kompetent og beroligende for mig, da jeg har tandlæge angst. Det er klart den bedste tandlæge oplevelse jeg har haft i mit liv. Kan 100 % anbefale Lindberg Tandlægeklinik.
Katja, 31. Juli
Det venligste personale!
Læs mere
Det venligste personale! Var nervøs for at få fjernet min visdomstand, men tandlægen beroligede mig. Det tog knap 5 minutter og foregik smertefrit.
Morten, 04. August
Jeg syndes det var en rigtig god…
Læs mere
Jeg syndes det var en rigtig god oplevelse at være hos tandlægen. Jeg er 13 år og jeg skulle have trukket en tand ud, jeg kunne overhovedet ikke mærke noget plus de var super søde.
Gaia, 31. Juli
Tidligere
Næste

Sådan laves en tandbro

Den typiske varighed af behandlingsforløbet er 14 dage. 

1. besøg:

For at kunne fremstille en krone eller en bro er det nødvendigt at lave en præparation (tandslibning) på de tænder broen skal påmonteres. Efter endt præparation laves et 3D scan af tænderne, hvorudfra den ønskede bro fremstilles. På klinikken laver vi ikke længere silikoneaftryk med silikonemasse i munden. Vi tager vores aftryk med en 3D-scanner. Det er langt rarere for dig som patient og mere præcist.

2. besøg

Her testes broen i munden. Det sikres, at alt passer tilfredsstillende ved bl.a. at tage røntgenbilleder. I de fleste tilfælde passer broen perfekt, broen cementeres fast og du har nu en fuldt funktionsdygtig bro, som falder helt i ét med dine øvrige, naturlige tænder.

Hvis arbejdet fra teknikeren kræver tilretning, betyder det typisk 1-2 besøg mere, før det kan cementeres fast. De ekstra besøg har ingen indflydelse på den endelige pris.

Marianne Bode, Tandlæge hos Lindberg Tandlægeklinik i Risskov v. Aarhus

Hvilket materiale bruges til tandbroer?

Der findes forskellige typer materialer til fremstilling af en bro, de mest almindelige er beskrevet i det følgende.

Guldbro (finér-bro)

Guldbroen har i mange år været brugt inden for tandlægefaget og repræsenterer den ældste form for brobehandling. De karakteristiske træk ved denne brotype er dens “blødhed” og evne til at give en behagelig bideoplevelse. Den udviser også en god kanttilslutning og kræver minimal fjernelse af tandsubstans på nabotænderne, grundet materiales styrke. Grunden til at mange patienter fravælger denne brotype er manglende æstetik, da broen rent farvemæssigt skiller sig ud fra det øvrige tandsæt, samt at prisen for guld er meget høj.

Metal-keramiske bro

Denne brotype har været anvendt i mange år og har en lang levetid. Metal-keramikbroen blev udviklet, grundet et stigende ønske om et mere tandlignende udtryk, som guldbroen ikke kunne opfylde. Denne bro består af en inderkappe i en højædel guldlegering, beklædt og brændt med porcelæn på ydersiden. En ulempe ved denne type bro er ligeledes at det kræver større tilslibning af nabotænderne samt en lavere brudstyrke, idet porcelænet oftere knækker af. Derfor vælges i stigende grad fuldkeramiske broer, da dette materiale giver et mere æstetisk resultat og har en højere brudstyrke.

Fuldkeramiske bro

Den senest tilkomne bro er den fuldkeramiske bro, som består udelukkende af keramik, et meget stærkt materiale med minimal risiko for brud som ofte skete ved metalkeramikbroer.  Denne type tandbro kræver minimal tilslibning af nabotænderne, hvilket er endnu en fordel. Da der ikke er metal ved fuldkeramiske broer forhindres ligeledes enhver mulighed for, at metal kan skinne igennem under porcelænet eller ses under tandkødet, som det er tilfældet hos metal-keramikbroer, og derfor er det kosmetiske resultat langt bedre ved fuldkeramiske broer. Derfor fremstilles broer hos Lindberg Tandlægeklinik udelukkende i fuldkeramik, da det giver et mere naturligt og æstetisk resultat.

Holdbarhed og hygiejne

Det er meget forskelligt, hvor længe en tandbro holder. Du kan selv øge holdbarheden ved at sørge for en god mundhygiejne. En tandbro skal passes ligesom naturlige tænder. Det vil sige tandbørstning to gange dagligt og grundig brug af tandtråd. Med god mundhygiejne undgår du caries under broen og holdbarheden forlænges dermed.

Få garanti på din tandbro

Ud over gode priser yder vi også brud-garanti på vores forskellige typer tandbroer. Garantien gælder 5 år. Garantien dækker ikke, hvis der er tale om f.eks. manglende renholdelse, medicinsk behandling, ulykker og andre udefrakommende faktorer, som ikke har noget med tandlægens arbejde at gøre.

Priser og rabat

På vores klinik i Aarhus er du dog sikret en fair pris og broer i topkvalitet – altid produceret af de dygtigste danske teknikere. 

Du har desuden mulighed for at få forskellige tilskud og rabatter, f.eks. hvis du er studerende eller medlem af sygeforsikringen ”danmark”.

Afdragsordning

Du kan benytte vores afbetalingsordning ”Krone konto” ved at trykke på knappen nedenfor. Her kan man låne op til 60.000 kr. og såfremt tilbagebetalingen sker indenfor 12 mdr., koster det kun 29 kr. om mdr. i renter og gebyr.

Du er altid velkommen til at kontakte klinikken. Så kan vi guide dig igennem.

Husk Danmarks Tilskud

Husk at meddele klinikken om du er medlem af sygeforsikring “danmark”.

Sygeforsikringen ”danmark” erstatter 50 % af egenudgiften til en bro, dog med maksbeløb, der afhænger af, hvilken gruppe du er medlem af, samt hvor længe du har været meldt ind.

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål til de forskellige typer af behandlinger eller vores priser. 

Få lavet en tandbro hos Lindberg Tandlægeklinik i Risskov

Bestil tid online eller giv os et kald på tlf. 86 21 79 00. Har du akut brug for hjælp, bestræber vi os altid på at hjælpe dig hurtigst muligt samme dag, som du kontakter os. Vi glæder os til at se dig i vores klinik i Veri Centret i Risskov, Aarhus

Ofte stillede spørgsmål om tandkroner

Læs meget mere om tandbroer her på siden, så du kan blive klogere på håndværket, og hvad en tandbro egentlig består af.

En tandbro er en type tandbehandling, der erstatter en eller flere manglende tænder. Broen består af kunstige tænder, der er fastgjort til de tilstødende sunde tænder eller tandimplantater. Dette skaber en bro-lignende struktur, der lukker det tomme rum efter de manglende tænder og gendanner både et flot æstetisk resultat og normal tyggefunktion. Broen limes/cementeres således fast på de naturlige tænder, og kan derfor ikke tages ud. Broen giver med sin permanente løsning samme gode tyggefunktion som naturlige tænder.

Zirkon (zircon) eller zirkonium (zirconium) er fuldkeramiske tandkroner – porcelænskroner – som er den nyeste form for krone. Zirkoner er holdbare, indeholder ikke nogen former for metal, og er den foretrukne type tandkrone i dag.

Prisen på en tandbro varierer, alt efter hvilke tænder der er tale om, og om det er muligt at få rabat på behandlingen. Der er forskellige priser på tandbroer, alt efter hvor æstetisk flotte de skal være. Fortandsbroer (klasse 1) kræver bedre æstetik end kindtandsbroer (klasse 2), da de er mere synlige i munden. Derfor er prisen på tandbroer i fronten typisk højere end kindtandsbroer. En 3-leddet tandbro klasse 2 starter på 18.900 kr., mens en 3-leddet tandbro klasse 1 starter på 23.900 kr. Prisen varierer ligeledes afhængig af hvor mange tænder der erstattes og hvor mange led, der er behov for.

Prisen på en 4-leddet tandbro, som erstatter to tænder, varierer ligeledes afhængig af om det er i fortands- eller kindtandsregionen. En 4-leddet kindtandsbro (klasse 2) starter på 23.500 kr., mens en 4-leddet fortandsbro (klasse 1) starter på 29.000 kr.

Det er meget forskelligt hvor længe en tandbro holder, men i princippet kan broen holde livslangt, hvis du passer godt på den. De fleste holder over 20 år og gennemsnitligt 10-15 år. Hold en god mundhygiejne for at forlænge holdbarheden og prøv at undgå f.eks. at skære tænder, hvilket også forkorter levetiden.

Hvis tandbroen er blevet beskadiget eller er i dårlig stand, fjernes broen, og en ny tandbro skal fremstilles for at erstatte den. Reparation af en tandbro er sjældent muligt, da det er vigtigt, at broen forbliver stabil og fungerer korrekt for at bevare dit bid og din tandhygiejne.

Nogle oplever i sjældne tilfælde, at de behandlede tænder er følsomme over for varme og kulde, efter broen er sat fast. Det kan naturligvis være ubehageligt, men aftager ofte af sig selv i løbet af de første måneder og kræver typisk ikke yderligere behandling. De første dage efter behandlingen kan du opleve smerter og ubehag, men de bør forsvinde af sig selv. Opleves konstante vedvarende smerter, som ikke dækkes af smertestillende medicin, kontaktes klinikken, da din tand kan have udviklet en rodbetændelse og skal rodbehandles.

Scroll to Top

AKUT BRUG FOR HJÆLP?

Har du brug for tandlægehjælp, så ring til os. Du kan også booke tid online.

Udenfor klinikkens åbningstid kontaktes tandlægevagten på.
23 62 02 01.