fbpx

Rodbehandling i Risskov

Professionel og smertefri

Vores dygtige og erfarne tandlæge udfører rodbehandling i mikroskop trygt og smertefrit.

Rodbehandling

Hos Lindberg Tandlægeklinik sætter vi en ære i først og fremmest gøre det til en god oplevelse for dig at gå til tandlægen. Også selvom du skal have en rodbehandling og måske er nervøs for, om det gør ondt.

Hos os har vi stort fokus på tandlægeskræk, og vi gør vores bedste for, at du føler dig tryg under hele forløbet.

Smertefri behandling

Hos Lindberg Tandlægeklinik er vi specialister i smertefri behandlinger.  Når din rodbehandling er overstået, kan du gå fra klinikken glad og tilfreds – helt uden smerter og en god tandlægeoplevelse rigere.

Hvad er en rodbehandling?

Rodbehandling er nødvendigt, når et hul er så stort, at det går ind i tandens nerve. Det sker ofte, hvis man ikke har fået behandlet en knækket tand eller et mindre hul.

Det giver bakterier fri adgang til tandnerven og skaber betændelse. Betændelsestilstande medfører ind i mellem stærke smerter og gør tanden ekstra følsom over for kulde og varme.

Det kan være svært at lokalisere smerten, der kan føles som om, den kommer fra eks. øret, kæben eller de omkringliggende tænder i stedet. En rodbehandling foregår med bedøvelse, så behandlingen er i 99,9 % af tilfældene fuldstændig smertefri.

Da du ikke er i fuld narkose, men blot er lokalbedøvet, vil du stadig være ved bevidsthed og derfor kunne mærke, at der arbejdes i din mund. Det kan føles ubehageligt eller uvant, men gør ikke ondt.

Fremragende

Se alle vores anmeldelser

Jeg fik opereret en visdomstand ud i…
Læs mere
Jeg fik opereret en visdomstand ud i overmunden, og har en del erfaringer fra andre tandlæger, og må sige at dette suverænt er den bedste oplevelse jeg har haft hos en tandlæge. Jacob og resten af personalet er meget behagelige og kompetente. Kan kun anbefale!
Anonym, 15. August
Kompetente behandlere
Læs mere
Det er vigtigt for mig, at jeg bliver behandlet af dygtige kompetente mennesker, som hele tiden dygtiggøre sig og benytter sig af den nyeste teknologi. Jeg oplever altid smil og stor forståelse og venlighed. Jeg køre gerne langt, da tilliden til dygtige behandleren betyder meget for mig. Jeg kan varmt anbefale Lindberg Tandlægeklinik
Connie, 08. August
Icon behandling…
Læs mere
I går fik min datter lavet en Icon behandling på klinikken. Fra start til slut følte både hun og jeg os trygge. Vi blev godt informeret både før, under og efter behandlingen og blev i det hele taget mødt af et kompetent og imødekommende personale. Og ikke mindst blev resultatet super flot.
Tina, 08. August
Altid nærværende og professionelle
Læs mere
Altid venlige, smilende, opmærksomme og meget grundige. Meget pæne og behagelige omgivelser. Jeg er altid tryg og i gode hænder hos Lindberg Tandlægeklinik. De bedste anbefalinger herfra.
Anonym, 28. Juni
Klinikken oser af kvalitet
Læs mere
Klinikken oser af kvalitet, professionelt venligt personale og tandlægen Jacob Lindberg var yderst kompetent og beroligende for mig, da jeg har tandlæge angst. Det er klart den bedste tandlæge oplevelse jeg har haft i mit liv. Kan 100 % anbefale Lindberg Tandlægeklinik.
Katja, 31. Juli
Det venligste personale!
Læs mere
Det venligste personale! Var nervøs for at få fjernet min visdomstand, men tandlægen beroligede mig. Det tog knap 5 minutter og foregik smertefrit.
Morten, 04. August
Jeg syndes det var en rigtig god…
Læs mere
Jeg syndes det var en rigtig god oplevelse at være hos tandlægen. Jeg er 13 år og jeg skulle have trukket en tand ud, jeg kunne overhovedet ikke mærke noget plus de var super søde.
Gaia, 31. Juli
Tidligere
Næste

Sådan foregår en rodbehandling

  • Når bedøvelsen virker, laver tandlægen hul ind til nerven.
  • Man får et lille gummiklæde om tanden, som isolerer den fra spyt og bakterier i mundhulen.
  • Rodkanalen, hvor det betændte bindevæv befinder sig, udrenses.
  • Rodkanalerne, hvor nervevævet har siddet, renses, så de bliver fri for bakterier og beskadiget nervevæv.
  • Herefter laves en rodfyldning, så rodkanalerne lukkes helt tæt.

Det anbefales ofte at få en krone på en rodbehandlet tand bagefter, da den rodbehandlede tand er svækket som følge af udrensningen.

Hvor lang tid tager det?

Som oftest kan en rodbehandling færdiggøres på ét besøg, men i enkelte tilfælde strækker en rodbehandling sig over flere. Rodkanalen lukkes midlertidigt mellem tandlægebesøgene, før den kan lukkes permanent med en fyldning, når den er færdigrenset.

 

Værd at vide efter en rodbehandling

Efter en rodbehandling kan man opleve visse eftervirkninger, men normalt er smerten ikke mere intens end hvad almindelige smertestillende medicin kan afhjælpe.

Rodbehandling er generelt en relativt enkel procedure. Dog kan omkring 15 % af tilfældene resultere i, at betændelsen i tandens rod ikke fjernes fuldstændigt. Dette kan med tiden udvikle sig til en kronisk betændelsestilstand. Kronisk betændelse forårsager normalt ikke skarp smerte, men man kan opleve symptomer, som ofte beskrives som en “murrende” fornemmelse.

Kontrol efter 3-6 måneder

Efter en kort helingsperiode, typisk mellem 3-6 måneder, anbefales en kontrol af rodbehandlingen, hvor et røntgenbillede bruges til at vurdere helingsprocessen og tilstedeværelsen af kronisk betændelse.

Årsagen til kronisk betændelse kan variere, men det skyldes oftest en infektion i de små kanaler i tandrodens spids. I disse tilfælde udføres ofte en rodspidsamputation, en lille procedure hvor den nederste del af rodspidsen fjernes sammen med de inficerede kanaler. I sjældne tilfælde kan det kræve fjernelse af tanden.

Uanset årsagen er det vigtigt at kontakte tandlægen, hvis smerten efter en rodbehandling er kraftigere end forventet. Efterfølgende smerter bør normalt kunne lindres med smertestillende medicin, og de bør forsvinde inden for få dage.

Prisinformation og tilskud

Når man taler om rodbehandling, deler man tænderne op i antal kanaler. Fortænderne har en enkelt kanal, mens en kindtand kan have to, tre eller fire kanaler, alt efter hvor stor den er.  Rodbehandlingens pris afhænger bl.a. af, hvor mange kanaler der skal arbejdes med.

Priser for rodbehandling
  • Første kanal: Fra 3.695 kr.
  • Efterfølgende kanaler: Fra 390 kr.
  • Rodspidsamputation: Fra 3.197 kr.
  • Retrograd rodfyldning: Fra 4.795 kr.
Der gives tilskud fra Danmark, hvis du er medlem af gruppe 1-2, eller 5. 

Husk Danmarks Tilskud

Husk at meddele klinikken om du er medlem af sygeforsikring “danmark”, som giver tilskud til rodbehandling.  

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål til de forskellige typer af tandrensninger eller vores priser. 

Rodbehandling hos Lindberg Tandlægeklinik

Bestil tid til en indledende undersøgelse og derefter en rodbehandling online på vores hjemmeside eller ved at ringe på tlf. 86 21 79 00. Vi glæder os til at se dig i vores klinik i Veri Centret i Risskov.

Alle patienter modtager en vejledning efter foretaget rodbehandling.
Vejledningen giver svar på hyppigst stillede spørgsmål.

Ofte stillede spørgsmål om rodbehandling

Når du får et hul i en tand, der bliver så stort, at det går ned i nerven, kommer der bakterier ind og giver betændelse i nerven. Når det sker, har du brug for en rodbehandling. Under en rodbehandling udrenses den betændte rodkanal, hvorefter den fyldes igen, så der ikke kan komme nye bakterier ned i nerven og skabe mere betændelse.

Rodbehandlingspriser afhænger af, hvor mange kanaler der skal behandles, og om der f.eks. er behov for en rodspidsamputation eller en retrograd rodfyldning. Priserne starter på 3695 kroner for én kanal. Det afhænger dog også af, om du er medlem af Sygeforsikringen "danmark", som giver rabat på din rodbehandling.

En typisk rodbehandling tager mellem 30 og 60 minutter, alt efter hvor mange kanaler der er tale om, og om der kommer komplikationer, eller det ikke er muligt at færdiggøre behandlingen under første aftale. Derfor kan det være nødvendigt at fortsætte behandlingen på et senere tidspunkt, hvor der også fastsættes 30-60 minutter.

Du lokalbedøves inden en rodbehandling, hvorefter tandlægen borer hul i tanden ind til nerven og isolerer tanden fra spyt og bakterier med et lille gummiklæde. Herefter renses rodkanalen med det betændte bindevæv, som til sidst fyldes, så rodkanalerne lukkes helt tæt.

Det er normalt at have smerter efter rodbehandling. Du kan opleve smerter i 1-2 dage efter behandlingen, og du skal holde øje med, om smerten bliver stærkere eller langsomt forsvinder. Smerterne skal kunne tages med smertestillende piller. Hvis du har mere ondt, end almindelig smertestillende ikke kan tage det, skal du kontakte din tandlæge – og det skal du også, hvis smerten er tiltagende.

Ligesom andre større behandlinger hos tandlægen skal du huske at vente på, at bedøvelsen aftager, før du spiser og drikker. Det skyldes blandt andet, at du kan komme til at tygge dig selv i kinden, fordi du ikke kan mærke noget – det kan tage 1-2 timer, før bedøvelsen er aftaget helt. Det er også en god idé at holde dig til bløde eller flydende madvarer i noget tid, da det kan gøre skade at tygge i hårde madvarer efter en rodbehandling.

Scroll to Top

AKUT BRUG FOR HJÆLP?

Har du brug for tandlægehjælp, så ring til os. Du kan også booke tid online.

Udenfor klinikkens åbningstid kontaktes tandlægevagten på.
23 62 02 01.