fbpx

Tandproteser i Risskov

Høj service og fair priser

Vores erfarne og dygtige tandtekniker sørger for at du trygt og sikkert får smilet tilbage med en ny tandprotese.

Tandproteser

Har du brug for at få lavet en tandprotese i Aarhus, kan du trygt vælge Lindberg Tandlægeklinik. Vi er specialister inden for bl.a. tandproteser, og du kan være sikker på at få et flot resultat, når du lægger dig i tandlægestolen hos os. Vi har udført mange tandproteser gennem årene, og derfor er vi rutinerede og ved, hvad der fungerer. Kom selv og oplev vores tandlægeklinik – uanset om du skal have en tandprotese eller et tandeftersyn.

Her på siden kan du blive klogere på, hvad en helprotese og en delprotese er. Ofte er det dejligt for dig som patient at læse om behandlingen, du skal igennem, så du kan føle dig helt klar. Vi glæder os til at se dig til en i vores klinik i Aarhus.

Kort om tandprotese

En tandprotese er en naturtro konstruktion, der erstatter en eller flere af dine egne tænder, som ikke længere kan repareres. Mange mennesker oplever at få brug for tandproteser, da det er de færreste af os, der kan bevare alle vores naturlige tænder gennem hele livet. 

Hvilken type protese du har brug for, afhænger af din specifikke situation. Hos Lindberg Tandlægeklinik har vi vores egen kliniske tandtekniker i huset, der er specialist i fremstilling af proteser af alle typer. Vi vejleder dig i valget af den rigtige protese og tager både hensyn til dit behov og din økonomiske situation. 

Proteser der er lavet specifikt til dig og din mund

Alle protesetyper fremstilles specifikt ud fra din mund, så protesen passer perfekt. Derudover findes der mange forskellige farvenuancer, så vi kan ramme den, der passer til dine resterende naturlige tænder, eller ligner de tænder, du havde før protesen. 

Overordnet findes der tre forskellige protesetyper: helproteser, delproteser og tryklåsproteser. Dem kan du læse mere om nedenfor.

Fremragende

Se alle vores anmeldelser

Jeg fik opereret en visdomstand ud i…
Læs mere
Jeg fik opereret en visdomstand ud i overmunden, og har en del erfaringer fra andre tandlæger, og må sige at dette suverænt er den bedste oplevelse jeg har haft hos en tandlæge. Jacob og resten af personalet er meget behagelige og kompetente. Kan kun anbefale!
Anonym, 15. August
Kompetente behandlere
Læs mere
Det er vigtigt for mig, at jeg bliver behandlet af dygtige kompetente mennesker, som hele tiden dygtiggøre sig og benytter sig af den nyeste teknologi. Jeg oplever altid smil og stor forståelse og venlighed. Jeg køre gerne langt, da tilliden til dygtige behandleren betyder meget for mig. Jeg kan varmt anbefale Lindberg Tandlægeklinik
Connie, 08. August
Icon behandling…
Læs mere
I går fik min datter lavet en Icon behandling på klinikken. Fra start til slut følte både hun og jeg os trygge. Vi blev godt informeret både før, under og efter behandlingen og blev i det hele taget mødt af et kompetent og imødekommende personale. Og ikke mindst blev resultatet super flot.
Tina, 08. August
Altid nærværende og professionelle
Læs mere
Altid venlige, smilende, opmærksomme og meget grundige. Meget pæne og behagelige omgivelser. Jeg er altid tryg og i gode hænder hos Lindberg Tandlægeklinik. De bedste anbefalinger herfra.
Anonym, 28. Juni
Klinikken oser af kvalitet
Læs mere
Klinikken oser af kvalitet, professionelt venligt personale og tandlægen Jacob Lindberg var yderst kompetent og beroligende for mig, da jeg har tandlæge angst. Det er klart den bedste tandlæge oplevelse jeg har haft i mit liv. Kan 100 % anbefale Lindberg Tandlægeklinik.
Katja, 31. Juli
Det venligste personale!
Læs mere
Det venligste personale! Var nervøs for at få fjernet min visdomstand, men tandlægen beroligede mig. Det tog knap 5 minutter og foregik smertefrit.
Morten, 04. August
Jeg syndes det var en rigtig god…
Læs mere
Jeg syndes det var en rigtig god oplevelse at være hos tandlægen. Jeg er 13 år og jeg skulle have trukket en tand ud, jeg kunne overhovedet ikke mærke noget plus de var super søde.
Gaia, 31. Juli
Tidligere
Næste

Helproteser

En helprotese erstatter alle dine tænder. Denne type protese anvendes, hvis du er tandløs eller de tænder, der er tilbage, er for dårlige til at kunne bevares. 

Mange kender helprotesen som et gebis. Den fremstilles af akryltænder, som sættes fast i lyserødt akryl, så det ligner tandkød. Protesen sidder fast af sig selv på grund af det vakuum, der fremkommer automatisk mellem dine gummer og protesen.

Der findes også en type lim, som protesen kan limes fast med. Det skader ikke, så længe du sørger for at rengøre både mund og protese omhyggeligt. Proteselim, også kaldet proteseklister, kan købes på apoteket. 

En helprotese i overmunden dækker både gummerne og det meste af den hårde gane, mens en helprotese i undermunden kun dækker gummerne.

Som regel vænner folk sig hurtigt til protesen i overmunden, mens der kan være flere udfordringer med at vænne sig til helprotesen i undermunden. Det skyldes, at den kan have svært med at holde sig fast. Det kan derfor være nødvendigt at isætte implantater i underkæben, så man kan fremstille en tryklåsprotese.

Det skal du være opmærksom på ved helproteser

For at du kan få en helprotese, skal du være helt tandløs. Det betyder, at evt. resterende tænder skal trækkes ud, før du kan få din protese sat i. Tandlægen kan dog sætte en midlertidig protese i, så du ikke skal gå rundt uden tænder, mens du venter på din helprotese. 

Protesen skal tilpasses ændringer i gummerne. Disse sker løbende, men især i de første måneder efter tænderne er blevet trukket ud, er der brug for at tilpasse protesen en del. Dine gummer svinder nemlig gradvist ind, hvilket medfører, at protesen ikke længere sidder, som den skal.

Det er forskelligt, hvor hurtigt gummerne svinder, men det er vigtigt at få tilpasset protesen, når den ikke længere sidder korrekt. Denne tilpasning kaldes rebasering. Kontakt os eller kom forbi klinikken i Aarhus, hvis vi skal undersøge, om det er ved at være tid til en tilpasning.  

Nogle har brug for rebasering ofte, mens andre kan nøjes med hvert femte år. Uanset hvilken gruppe du hører til, bør du få din protese kontrolleret en gang om året – ligesom det anbefales med tandeftersyn af naturlige tænder. 

Delproteser

En delprotese erstatter en enkelt eller flere af dine naturlige tænder, hvis disse er faldet ud eller for beskadigede til at blive lavet. Delprotesen sidder fast på de andre tænder med bøjler. 

Delproteser laves i akryl eller metal. Akryl er typisk den billigste løsning, hvor protesetænderne sættes fast på et stykke akryl, der ligner tandkød. Akryl er ikke lige så holdbart som metal, så ofte bruges dette som en midlertidig løsning. En delprotese i metal kaldes en unitor og er stærk og solid. Metallets styrke gør, at man kan nøjes med et helt tyndt lag, som derfor også fylder mindre i munden. Det ser pænt ud og er lettere at vænne sig til end de tykkere i akryl. 

Det skal du være opmærksom på ved delproteser

Du har måske hørt, at en delprotese er skadelig for dine naturlige tænder. Det er ikke rigtigt. For at der er plads til bøjlerne, som delprotesen sidder fast på, er det nødvendigt at slibe lidt af de naturlige tænder. Der slibes dog kun i emaljelaget, så det er ikke skadeligt for tænderne. 

Nogle oplever, at deres tale ændres, når de får deres delprotese i. Det går dog ofte i sig selv efter noget tid. Det er også normalt at opleve lidt ømhed i gummerne i den første tid. Giv munden tid til at vænne sig til den nye protese, men kontakt tandlægen, hvis den generer eller gør ondt. 

Der er forskel på, hvor længe en delprotese holder, men de fleste har deres i 8-10 år. Typen af delprotesen samt hvor hurtigt dine gummer svinder, har bl.a. betydning for holdbarheden af protesen. En anden vigtig faktor er, hvordan du passer protesen og de øvrige tænder.

Sørg for at rengøre både tænder og protese hver dag og pas dine faste besøg hos tandlægen. Så er du allerede et langt stykke i bevaringen af din delprotese. 

Tryklåsproteser

En protese med tryklås er en god løsning, hvis du har problemer med at holde din tandprotese på plads. Tryklåsene fungerer som kunstige tandrødder, så protesen sidder godt og stabilt. Tryklåsen sidder på implantater, der er sat fast i kæben. I underkæben skal der to implantater til, mens der i overkæben skal bruges fire. 

Det er oftest proteser i undermunden, der skaber problemer, da protesen kun sidder på gummerne og derfor ikke kan opnå det vakuum, der kan skabes med overkæbeprotesen mod ganen. En tryklås er derfor en simpel og holdbar løsning på problemet og giver desuden en stor tryghed for dem, der er bange for, at protesen skal falde ud, når man er ude blandt andre. 

Priser på tandproteser

Vores priser på tandproteser afhænger af din specifikke situation, materiale og størrelsen på protesen. Du bliver altid informeret om den forventede pris, før vi går i gang med behandlingen, så du ikke bliver overrasket til sidst. 

Særligt for pensionister

Er du pensionist, har du via helbredstillægget krav på tilskud fra kommunen til at dække udgifterne til tandproteser. Hvor stort et tilskud, pensionister kan få, afhænger af formue, men det er muligt at få dækket op til 85 % af prisen. Du bestemmer selv, hvilken tandprotese du vil have, men tilskuddet beregnes normalt ud fra den billigste, aftagelige protese. 

For at få tilskud til tandproteser skal du udfylde et ansøgningsskema til kommunen – spørg gerne, hvis du har brug for hjælp og vejledning. Derudover kan du også få tilskud, hvis du er medlem af sygeforsikring ”danmark”. 

Vores tandtekniker, Kim sørger for, at du får en tandprotese, der passer perfekt til din mund.

Tandproteser hos Lindberg Tandlægeklinik i Risskov

Har du brug for en tandprotese, skal du endelig tage kontakt til os og få en tid til en indledende undersøgelse og herefter en tandprotese i vores klinik i Veri Centret, Risskov. Du kan både bestille tid online og ringe til os på tlf. 86 21 79 00, alt efter hvad du foretrækker, så du snart kan komme til at nyde dit helt nye smil. 

Ofte stillede spørgsmål om tandproteser

Læs nogle af de oftest stillede spørgsmål om tandproteser nedenunder. Når du er klar til at bestille tid, kan du ringe til os eller bestille online – og du er også altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål, du ikke kan finde svar på.

Har du brug for at erstatte én eller flere tænder, er det en tandprotese, du har brug for. Der kan være flere grunde til, at du har brug for proteser, men de bunder alle i, at dine tænder er beskadiget på en eller anden måde. Du kan enten få delproteser, helproteser eller tryklåsproteser, alt efter om du skal have proteser til alle dine tænder eller kun nogle af dem. 

Prisen på tandproteser varierer, alt efter hvilken type du har brug for og hvor omfattende behandlingen er. Vi anbefaler en indledende undersøgelse hos tandlægen, så du kan få et prisoverslag. Prisen kan også afhænge af, om du kan få tilskud fra Sygeforsikringen "danmark", helbredstillæg som folkepensionist eller rabat som studerende. 

Du kan enten få helproteser, delproteser eller tryklåsproteser. Har du brug for proteser i hele munden, er det helproteser, du har brug for, og drejer det sig kun om enkelte proteser, har du brug for delproteser. Du kan også få en tandprotese med tryklås, som sidder fast i kæben med implantater, så protesen bare skal trykkes fast. 

Scroll to Top

AKUT BRUG FOR HJÆLP?

Har du brug for tandlægehjælp, så ring til os. Du kan også booke tid online.

Udenfor klinikkens åbningstid kontaktes tandlægevagten på.
23 62 02 01.