Tandeftersyn i Risskov

Tryghed & Kvalitet

Vores erfarne team sørger for at du får et trygt, behageligt og smertefrit tandeftersyn.

Tandeftersyn

Møder du som patient op hos tandlægen, indledes besøget som oftest med et tandeftersyn. For med et tandeftersyn bliver både du og tandlægen sikrer på, at alt er, som det skal være i din mund. Det kan give svar på, om du f.eks. lider af paradentose, har huller eller om du har brug for tandimplantater.

Vores behandlere har alle mange års erfaring inden for deres felt, og af den grund er du sikret et tandeftersyn, hvor intet bliver overset, alt imens du får en tryg behandling. Tandeftersynet er der, hvor din tandlæge-vej bliver banet, og vi hos Lindberg Tandlægeklinik skal nok sørge for, at du får en behagelig oplevelse.

Her på siden kan du læse om, hvad et tandeftersyn består af, hvor ofte du har brug for et, hvad det koster og meget mere. Vi ses til et tandeftersyn Lindberg Tandlægeklinik, som du finder i Veri Centret i Aarhus N.

Sådan foregår et tandeftersyn

Et tandeftersyn har siden 2015 heddet en diagnostisk grundundersøgelse. Her bliver der tjekket, om alt i din mund er, som det skal være.
Den diagnostiske grundundersøgelse kan udvides til en udvidet grundundersøgelse eller en statusundersøgelse alt efter din specifikke situation.

Første gang en patient kommer til vores tandlægeklinik i Aarhus som NY patient, får vedkommende en Diagnostisk Grundundersøgelse (DG) eller en Udvidet Diagnostisk Grundundersøgelse (UDG), hvis patienten har et komplekst behandlingsbehov. Efter det første besøg får patienten foretaget behandling, såfremt der er behov for det. De efterfølgende undersøgelser for den nu eksisterende patient er én årlig Status Undersøgelse (SUS), som evt. kan blive fulgt op af flere Fokuserede Undersøgelser (FU), såfremt det er nødvendigt at se pt. flere gange om året.

Ved et tandeftersyn tjekker tandlægen dit tandsæt og din mundhule. Herefter fastsættes dit behandlingsbehov, og du bliver placeret i en rød, gul eller grøn gruppe. Denne inddeling af patienter i røde, gule og grønne grupper er en indikator for, hvor ofte man skal gå til tandlægen og dermed også, hvor mange tilskud man har ret til.

Denne inddeling har været fastlagt siden d. 1. april 2015, hvor tandlægeforeningen indførte nye ydelser og regler for tilskud til tandeftersyn. Eftersynet indeholder altså ikke behandlinger, men giver dig en plan for, hvad du skal gøre fremover.

Så ofte har du brug for et tandeftersyn

Som udgangspunkt anbefales det, at du får lavet et tandeftersyn minimum en gang om året. Dit specifikke behov vurderer din tandlæge og tandplejer fra gang til gang.

Hvis alt er, som det skal være, vil planen blot være, at du skal fortsætte som hidtil, mens du ved større eller mindre problemer vil blive instrueret i, hvordan du kan forbedre din mundhygiejne, og hvornår du skal komme igen til en eventuel opfølgning eller behandling for eksempelvis caries (hul i tanden).

Tandeftersyn er vigtige for alle, da de er med til at opdage begyndende tandproblemer i tide, så udviklingen kan standses, før det udvikler sig til at være mere omfattende skader på tænder, tandkød eller mundhule. Hører du til dem, der ikke har haft problemer med tænderne hidtil, er det derfor lige så vigtigt, at du kommer til eftersyn, så man opdager eventuelle huller tidligt.

Hos tandlægen kan vi se problemerne, næsten før de opstår, så vi kan nå at reagere på dem og sætte ind, før der opstår store huller. Hvis du springer tandeftersyn over, opdager du først problemerne, når du begynder at mærke smerter eller irritation, og der er situationen allerede mere fremskreden, end hvis vi havde opdaget den til et tandeftersyn.

Et årligt eftersyn er altså en god investering, som både kan spare dig for penge og smerter på længere sigt.

Hvis du stadig er utilfreds med farven af dine tænder efter vores behandling, kan du sagtens bestille en tandblegning hos os på vores tandklinik i Aarhus.

Det er forskelligt, hvor ofte man har brug for et tandeftersyn. Det afhænger både af, hvor god du er til at opretholde en god mundhygiejne, og hvor hurtigt du danner tandsten. Nogle har brug for 3 eller 4 tandeftersyn om året, mens andre kan nøjes med et enkelt.

Booker du tid hos Lindberg Tandlægeklinik, vil vores tandlæger fortælle dig, hvor tit du bør få foretaget et tandeftersyn. Med regelmæssige tandeftersyn sikrer du en god hygiejne i din mund og mindsker risikoen for tandkødsbetændelse og andre problemer, og det er derfor vigtigere, end mange tror.

Gode priser og tilskud til tandeftersyn

Hos Lindberg Tandlægeklinik praktiserer vi inden for særloven, som blev vedtaget af regeringen d. 1. juni 2018. Det betyder, at vi følger de faste priser (honorartabeller), som er aftalt med den offentlige sygesikring. Pris og tilskud afhænger af, hvilken sygesikringsgruppe du er i. Du kan se på dit sygesikringskort, hvilken gruppe du tilhører, men langt de fleste er i sygesikringsgruppe 1. Nedenstående priser gælder for personer i sygesikringsgruppe 1.

Er du 18-25 år, koster den førnævnte diagnostiske grundundersøgelse (tandeftersyn) kun 99 kr. Er du 26 år eller ældre, er prisen 172 kr. Hvis du er mellem 18 og 25 år og medlem af en dækningsberettiget gruppe i Sygeforsikring ”danmark”, kan du få 100 % i tilskud til både tandeftersyn og rensning – det vil sige, at du kan få et gratis tandeftersyn under 25, hvis du er dækningsberettiget.

Vær dog opmærksom på, at det ikke er alle ydelser, der er omfattet af aftalen. De ydelser, der ikke indgår, kaldes de frie ydelser. Det er eks. kroner og proteser, som den enkelte tandlægepraksis selv sætter prisen for.

Ved vores prissætninger af de frie ydelser har vi lagt vægt på, at alle – også dem med begrænset økonomi – skal have råd til at gå til tandlægen. Derfor tilbyder vi bl.a. op til 15 % i studierabat på f.eks. fjernelse af visdomstænder. Derudover kan du som pensionist få op til 85 % i tilskud gennem helbredstillægget. Det betyder, at vores prissætninger giver dig en god pris på tandeftersyn og tandrensning, lige meget om du er under 25, pensionist, studerende og alt derimellem.

Husk Danmarks Tilskud

Husk at meddele klinikken om du er medlem af sygeforsikring “danmark”, som giver tilskud til tandeftersyn.

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål til de forskellige typer af behandlinger eller vores priser.

Få tandeftersyn hos Lindberg Tandlægeklinik

Vi ved, mange har det svært med tandlæger, så derfor gør vi os umage og tager os tid til at tilpasse os til dine behov. Har du brug for at tale processen igennem, før vi starter, eller vil du opdateres undervejs? Vi gør alt, hvad der står i vores magt, for at du får et godt og trygt tandeftersyn – uanset om tandlægebesøg er angstprovokerende eller noget, der overstås så let som ingenting for dig. Bestil tid online eller ring til os på tlf. 86 21 79 00, og så ses vi til et tandeftersyn i Aarhus i vores lettilgængelige og centralt placerede tandlægeklinik i Veri Centret, Risskov.

Ofte stillede spørgsmål om tandeftersyn

Vi har samlet nogle af de oftest stillede spørgsmål, så du kan blive helt klar til dit tandeftersyn i vores klinik i Århus. Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål til behandlingen.

Et tandeftersyn er et tjek af dit tandsæt og din mundhule, hvor du får tjekket, at alt er, som det skal være. Formålet er at finde ud af, om der er betændelse i tandkødet, huller i tænderne eller andre problemer, der skal behandles. Med regelmæssige tandeftersyn er det muligt at opdage eventuelle problemer i tide, så de standses, inden de udvikler sig, eller behandles, inden du begynder at opleve smerter eller få huller og andre skader.

Hvor ofte du har brug for et tandeftersyn, er meget individuelt, men anbefalingen er minimum én gang om året. Det kommer blandt andet an på, hvor hurtigt du danner tandsten, og hvor god du er til at holde en god mundhygiejne, så du har et sundt tandkød, mindsker risikoen for huller osv. – og dermed også, om du er i den grønne, gule eller røde kategori. Nogle patienter kan nøjes med et enkelt tandeftersyn om året, mens andre har brug for et komme op til fire gange.

Lindberg Tandlægeklinik følger de faste priser i henhold til den offentlige sygesikring. Det betyder, at prisen på tandeftersyn afhænger af, hvilken sygesikringsgruppe du tilhører. Der er gratis tandeftersyn til unge mellem 18 og 25 år, hvis de er medlem af en dækningsberettiget gruppe i Sygeforsikring ”danmark”, og ellers koster det for denne aldersgruppe 100 kroner, dog er der gratis tandeftersyn til unge, som er født i 2004 og derefter. For 26 år og ældre ligger prisen på 172 kroner for et tandeftersyn. Her har du også mulighed for at få  tilskud.

Før & Efter en behandling

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Før
Efter
Scroll til toppen

AKUT BRUG FOR HJÆLP?

Har du brug for tandlægehjælp, så ring til os. Du kan også booke tid online.

Udenfor klinikkens åbningstid kontaktes tandlægevagten på.
23 62 02 01.