fbpx

Plastfyldning i Risskov

Kvalitet og fair priser

Vores dygtige og erfarne tandlæger sørger for at du
får en tryg og smertefri plastfyldning.

Plastfyldning

En plastfyldning er nødvendig, hvis du får revner eller huller i tænderne. Det er næsten umuligt at gå gennem livet uden huller i tænderne, og derfor kommer du sandsynligvis til at opleve at få en plastfyldning. 

Hos Lindberg Tandlægeklinik er vi specialister i plastfyldninger, og vi sørger altid for at gøre tandlægeoplevelsen god for dig. Du kan derfor roligt få lavet din plastfyldning i Aarhus hos os. 

Her på siden kan du læse om plastfyldning, og hvordan behandlingen foregår hos os i Risskov i Aarhus. Dyk ned i behandlingen og bliv klogere på den, inden du selv skal have den. 

Kort om plastfyldning?

Hvis man har revner eller huller i tænderne, fyldes disse med plastfyldninger. Plast er et nyere materiale, der erstatter sølv, som man har brugt til tandfyldninger førhen. De tidligere sølvfyldninger indeholder amalgam, som består af en vis mængde kviksølv og tungmetaller. Amalgam korroderer over tid, hvilket fører til spændinger i tænderne. Det vil resultere i infraktioner/revner der til sidst vil føre til at tanden  flækker.

Det er ikke længere tilladt at lave sølvfyldninger i tilfælde, hvor det kan klares med en plastfyldning. Det skyldes bl.a., at de moderne plastfyldninger har mange fordele. 

Fremragende

Se alle vores anmeldelser

Jeg fik opereret en visdomstand ud i…
Læs mere
Jeg fik opereret en visdomstand ud i overmunden, og har en del erfaringer fra andre tandlæger, og må sige at dette suverænt er den bedste oplevelse jeg har haft hos en tandlæge. Jacob og resten af personalet er meget behagelige og kompetente. Kan kun anbefale!
Anonym, 15. August
Kompetente behandlere
Læs mere
Det er vigtigt for mig, at jeg bliver behandlet af dygtige kompetente mennesker, som hele tiden dygtiggøre sig og benytter sig af den nyeste teknologi. Jeg oplever altid smil og stor forståelse og venlighed. Jeg køre gerne langt, da tilliden til dygtige behandleren betyder meget for mig. Jeg kan varmt anbefale Lindberg Tandlægeklinik
Connie, 08. August
Icon behandling…
Læs mere
I går fik min datter lavet en Icon behandling på klinikken. Fra start til slut følte både hun og jeg os trygge. Vi blev godt informeret både før, under og efter behandlingen og blev i det hele taget mødt af et kompetent og imødekommende personale. Og ikke mindst blev resultatet super flot.
Tina, 08. August
Altid nærværende og professionelle
Læs mere
Altid venlige, smilende, opmærksomme og meget grundige. Meget pæne og behagelige omgivelser. Jeg er altid tryg og i gode hænder hos Lindberg Tandlægeklinik. De bedste anbefalinger herfra.
Anonym, 28. Juni
Klinikken oser af kvalitet
Læs mere
Klinikken oser af kvalitet, professionelt venligt personale og tandlægen Jacob Lindberg var yderst kompetent og beroligende for mig, da jeg har tandlæge angst. Det er klart den bedste tandlæge oplevelse jeg har haft i mit liv. Kan 100 % anbefale Lindberg Tandlægeklinik.
Katja, 31. Juli
Det venligste personale!
Læs mere
Det venligste personale! Var nervøs for at få fjernet min visdomstand, men tandlægen beroligede mig. Det tog knap 5 minutter og foregik smertefrit.
Morten, 04. August
Jeg syndes det var en rigtig god…
Læs mere
Jeg syndes det var en rigtig god oplevelse at være hos tandlægen. Jeg er 13 år og jeg skulle have trukket en tand ud, jeg kunne overhovedet ikke mærke noget plus de var super søde.
Gaia, 31. Juli
Tidligere
Næste

Fordele ved plastikfyldninger

Den største behandlingsmæssige fordel ved plastikfyldningerne er, at plasten binder sig til tanden, så det kun er nødvendigt at bore den syge del af tanden væk. Den limende effekt fra plasten er desuden med til at reducere risikoen for revner I den behandlede tand.

Derfor er det en fordel at få skiftet dine sølvfyldninger til plast, inden infraktionerne/revnerne opstår. Dette er den billigste og mest tandbevarende måde at holde sine tænder intakte hele livet.

Skift dine sølvfyldninger ud

Ved at skifte sine sølvfyldninger ud med plastfyldninger, kan man ofte undgå større behandlinger senere hen. De spændinger, der opstår I tænderne grundet sølvfyldningerne, kan nemlig forårsage tanden til at knække – eller I værste fald flække helt. 

Kosmetiske fordele ved plastfyldninger

På den kosmetiske side er der også fordele. Plastfyldninger har næsten samme farve som dine tænder og er derfor meget mindre synlige end de gammeldags plomber og amalgamfyldninger. Desuden er materialet I plasten bedre for miljøet. Som nævnt indeholder sølvfyldningerne bl.a. kviksølv, som er skadelig for miljøet. Materialet til plastfyldninger er udviklet, så det har længst mulig holdbarhed og skader miljøet mindst muligt.

Sådan foregår en plastfyldning?

Behandlingen indledes med en lokalbedøvelse af den eller de tænder, der skal behandles. Når du får en plastfyldning hos Lindberg Tandlægeklinik i Aarhus, udfører vi vores bedøvelser med en speciel teknik, så du knap nok mærker, at bedøvelsen bliver lagt. Med en lokalbedøvelse af tanden sikrer vi, at behandlingen foregår fuldstændig smertefrit. 

1. Rensning

Tandlægen starter med at rense tanden fri for caries og/eller gammelt fyldningsmateriale. Dette udføres med et bor, men foregår fuldstændig smertefrit. En plastfyldnings holdbarhed forbedres, hvis tandens overflade er helt ren, inden plastfyldningen laves. Når overfladen er klar, renses den, og der påføres en plastlim, som plastfyldningen kan binde sig til. 

2. Påføring af lag

Herefter påføres første lag plast, som belyses med UV-lys for at igangsætte en kemisk reaktion, der hærder plasten i fyldningen. Efterfølgende tilføjes flere lag på samme måde. Antallet af lag afhænger af, hvor stort hullet i tanden er. 

3. Tilpasning

Afslutningsvis tjekkes det, om fyldningen er for høj, og hvis den er, tilpasses den med en polering.

Fair priser på plastfyldninger i Aarhus

Prisen på en plastfyldning afhænger af, hvor stor den skal være, og om du skal bedøves. Uanset hvilken situation du er i, garanterer vi, at du hos Lindberg Tandlægeklinik får plastfyldninger af højeste kvalitet til fair priser. 

Der er flere forskellige muligheder for tilskud og rabatter, for eksempel hvis du er medlem af Sygeforsikringen ”danmark”, er pensionist eller studerende. Der er desuden mulighed for at afdrage igennem vores finansieringsløsning  Kronekonto. 

Få en plastfyldning hos Lindberg Tandlægeklinik

Du kan bestille tid til plastfyldning hos Lindberg Tandlægeklinik online på vores hjemmeside eller give os et kald på tlf. 86 21 79 00.  Vi bestræber os altid på at hjælpe dig hurtigst muligt samme dag, som du kontakter os, hvis du har akut brug for hjælp.  Vi glæder os til at se dig i vores klinik i Veri Centret i Risskov.

Ofte stillede spørgsmål om plastfyldning

Venter du på at få lavet en plastfyldning, og har du en række spørgsmål, du mangler at få besvaret? Du er altid velkommen til at kontakte klinikken, men du kan også læse med nedenunder. Her gennemgår vi nogle af de oftest stillede spørgsmål om plastfyldninger.

Når du får huller i tænderne eller revner, har du brug for en plastfyldning. Det betyder, at du fylder revnen eller hullet med plast, som er et nyere alternativ til de gammeldags sølvfyldninger. Plasten binder sig til tanden, hvilket både reducerer risikoen for revner i tanden senere og gør det muligt at nøjes med at bore den syge del væk. 

Har du brug for en flerfladet plastfyldning, skyldes det, at du skal have plast på mere end én flade. For en molar – altså en af de store kindtænder – kan det for eksempel være selve tyggefladen og en af de øvrige sider som ydersiden eller den side, der vender ind mod tanden ved siden af. 

Hvilken pris du skal betale for en plastfyldning, afhænger blandt andet af størrelsen på tanden og fyldningen samt antal flader – for eksempel om der er tale om en fortand eller en kindtand. Derfor kan prisen varierer fra omkring 500 til næsten 2000. Prisen kommer også an på, om du kan få tilskud som medlem af Sygeforsikringen "danmark", som folkepensionist med helbredstillæg eller rabat som studerende. 

Normalt kan du spise og drikke umiddelbart efter, hvis du ikke har ondt i tanden efter plastfyldningen. Er du til gengæld blevet bedøvet under behandlingen, må du ikke spise eller drikke, før bedøvelsen er aftaget helt. Du kan nemlig risikere at bide skævt eller tygge dig i kinden, fordi du ikke har den fulde følelse i munden. Der plejer at gå cirka 1-2 timer efter behandlingen, før bedøvelsen er aftaget helt. 

Som udgangspunkt bør du ikke mærke smerter efter plastfyldning. Du kan dog godt opleve mindre ubehag eller "ømme tænder" efter behandlingen, men de bør hurtigt gå i sig selv igen. Har du decideret ondt eller smerter efter behandlingen, bør du kontakte din tandlæge. 

Scroll to Top

AKUT BRUG FOR HJÆLP?

Har du brug for tandlægehjælp, så ring til os. Du kan også booke tid online.

Udenfor klinikkens åbningstid kontaktes tandlægevagten på.
23 62 02 01.