Tandrensning

Hvad er en tandrensning?

Tandrensning foretages som regel i forbindelse med det regelmæssige tandeftersyn, som man bør gå til minimum årligt.

Til tandrensningen fjernes plak og tandsten, som sidder på tænderne. Tandsten kommer hos alle i højere eller mindre grad, og kan ikke fjernes ved tandbørstning, så det er vigtigt at passe de regelmæssige besøg hos tandlægen.

Plak er en blød belægning på tænderne, der består af bakterier. Tandsten er en hård belægning, som gør tandens overflade ru og derved mere modtagelig for endnu flere bakterier.

Hvis plak sidder for længe på tænderne, udvikler det sig til tandsten. Tandsten og bakterier langs tandkødet kan fremprovokere tandkødsbetændelse, som i værste fald kan udvikle sig til paradentose. Det er blandt andet også plak på tænderne, der gør, at man kan få huller i tænderne.

Efter en tandrensning er dine tænder rene, glatte og fri for plak og tandsten, hvilket gør dem nemmere at gøre rent med tandbørsten. Tandrensningen afsluttes med en afpudsning, der reducerer misfarvninger, som typisk fremkommer af eksempelvis kaffe, te, rødvin og tobak. Hvis du stadig er utilfreds med farven af dine tænder, kan du sagtens bestille en tandblegning hos vores tandklinik i Aarhus.

Det er forskelligt, hvor ofte man har brug for en tandrensning. Det afhænger både af, hvor god du er til at opretholde en god mundhygiejne, og hvor hurtigt du danner tandsten. Nogle har brug for tre eller fire tandrensninger om året, mens andre kan nøjes med en enkelt. Din tandlæge kan fortælle dig, hvor tit du bør få foretaget en tandrensning.

Med regelmæssige tandrensninger sikrer du en god hygiejne i din mund og mindsker risikoen for tandkødsbetændelse og andre problemer. 

Tandrensning derhjemme

Der er efterhånden mange produkter og tips til, hvordan man kan fjerne plak og tandsten hjemme og dermed spare en tur til tandlægen. Vi fraråder dog kraftigt at gøre brug af tandrensningssæt derhjemme. 

Hos tandlægen bruges der instrumenter, der er specialfremstillet til lige netop fjernelse af tandsten. Tandsten sidder oftest på kanten til tandkødet, og du risikerer derfor at gøre stor skade, hvis du forsøger at fjerne det selv. 

Nogle hævder, at bestemte fødevarer kan reducere tandsten, men der er sjældent evidens for påstandene. Med en tandrensning hos tandlægen er du sikker på, at både instrumenter og ingredienser er af højeste kvalitet, og at rensningen bliver udført af en professionel, så du ikke skader emalje og tandkød.

Nedenfor kan du læse om vores priser på tandrensning, som i de fleste tilfælde ikke er dyrere end de mange gør-det-selv-løsninger på markedet.

Hvad koster en tandrensning?

Nogle springer de regelmæssige tandeftersyn og tandrensninger over, fordi de synes, det er ”for dyrt at gå til tandlægen.” Lindberg Tand er blandt de billigste tandlæger i Aarhus, og fordi vi praktiserer efter bekendtgørelse om tilskud til behandling hos privatpraktiserende tandlæge, er du sikret en fair pris og mulighed for tilskud til tandrensning. Alle de tandlæger der praktiserer efter førnævnte bekendtgørelse, har ens priser på tandrensning og mange andre ydelser.

En tandrensning a koster 205,65 kr.
En tandrensning b koster 147,87 kr.

HUSK DANMARKS TILSKUD
En tandrensning a omfatter rengøring af over 15 tænder, mens en tandrensning b omfatter rengøring af maksimalt 14 tænder.
Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål til de forskellige typer af tandrensninger eller vores priser.

Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.