Tandblegning

Hvad er tandblegning?

Tandblegning er en behandling, der laves af kosmetiske årsager, da regelmæssige tandresninger ikke altid holder ens tænder hvide . Tænderne bliver lysnet ved hjælp af en blegegel, så de igen kommer til at fremstå flotte og hvide.  Alle oplever misfarvninger af tænderne i større eller mindre grad. Det kommer af helt små ujævnheder i tandemaljen, hvor misfarvningerne fra eksempelvis kaffe, rødvin og tobak kan ophobe sig. Mange oplever også at få misfarvninger, efterhånden som de bliver ældre.

Det er ikke selve tandemaljen, der bliver misfarvet, men derimod sætter misfarvningerne sig under emaljen, hvilket får den til at se gullig eller grålig ud.
Før du kan få foretaget en tandblegning, skal tandlægen undersøge, om dine tænder er egnede til det. Hos Lindberg Tandlægeklinik i Aarhus foretager vi ikke tandblegninger, hvis du har betændelse i tænder eller tandkød, hvilket vi til gengæld hjælper dig med at behandle, så du kan få en blegning senere.

Derudover skal dine tænder farvebestemmes, og vi tager normalt også et billede, så du har noget at sammenligne med, når du er færdig med blegningen.
Når du er godkendt til tandblegning, skal der tages aftryk af dine tænder, så der kan laves to skinner – en til overmunden og en til undermunden – som du skal bruge til gelen, når du skal blege dine tænder derhjemme.
Den gel vi bruger på klinikken er en kvalitetstestet og certificeret blegegel, som indeholde pH neutrale aktive stoffer, der virker effektivt uden at skade tænderne. Når gelen smøres på tænderne, passerer de aktive stoffer gennem emaljen og begynder at nedbryde misfarvningerne ved en oxidationsproces, som er fuldstændig uskadelig for emaljen.

Denne skånsomme blegningsmetode tager tid, hvilket også er grunden til, at behandlingen foregår hjemme hos dig selv over flere dage. Du kan se vores detaljerede brugsanvisning til tandblegning derhjemme her.

Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.