Invisalign

Hvad er Invisalign tandretning?

Mange tandretninger hos voksne laves af kosmetiske årsager, men man skal heller ikke underkende betydningen af eksempelvis mellemrum mellem fortænderne eller skæve tænder generelt. For den enkelte kan det have stor betydning for livsglæden, og en tandretning kan derfor være en rigtig god investering, som giver lysten til at smile tilbage.

Mange får måske dårlige flashbacks til folkeskolen og metalbøjler, når de tænker på tandretning, men der findes et effektivt og næsten usynligt alternativ i form af Invisalign, som du kan få glæde af, når du er voksen.
Invisalign er et yderst diskret system inden for tandretning til voksne. Det giver et smukt resultat og i stedet for de traditionelle metalbøjler, er skinnerne fra Invisalign lavet gennemsigtige, så de næsten ikke ses, når du har dem på.

Derudover lægger du nærmest ikke mærke til at du har dem på, når først du har vænnet dig til dem. Mange voksne ønsker tandretning på grund af eksempelvis mellemrum mellem fortænderne eller skæve tænder i det hele taget.
Invisalign tandretning er en nem, hurtig og næsten usynlig måde at få rettet tænderne på. En anden fordel i forhold til en traditionel bøjle er, at du kan tage skinnerne ud, når du skal spise. Det er dog vigtigt, at du har dem i næsten hele tiden, hvilket du kan læse mere om i gennemgangen af forløbet.

Hvordan foregår forløbet?

Før vi kan begynde en tandretning, skal du igennem en grundig forundersøgelse, der blandt andet skal afdække, hvordan dine tænder sidder i forhold til hinanden. Ud fra dette vurderer tandlægen, om en Invisalign tandretning kan føre til det ønskede resultat.

Hvis dette er tilfældet, fortsætter processen med røntgenbilleder og to aftryk af dit sammenbid i henholdsvis overmund og undermund. Ud fra dette kan der fremstilles en animation af, hvordan det forventede resultat kommer til at se ud. Hvis du, efter at have set de animerede billeder, accepterer resultatet og prisoverslaget, påbegyndes det egentlige forløb med tandretning.

Hvor lang tid forløbet tager, er individuelt. Det afhænger både af, hvilke tænder det drejer sig om, hvordan de skal tilrettes, samt hvordan du reagerer på Invisalign skinnerne. Men typisk varer et invisialign forløb 4-9 måneder.
Længere nede på siden kan du se en opstilling af nogle forskellige forløb samt deres varighed.

Undervejs i et hvilket som helst forløb indkaldes du til løbende kontroller. Dette gøres for at sikre, at tænderne flytter sig, som de skal, og for at komme eventuelle problemer i forkøbet ved at skifte skinner eller forlænge behandlingens varighed.
Skinnerne – som også kaldes forme – skal du have på 22 timer i døgnet, men du skal tage dem ud, når du spiser. Formene udskiftes jævnligt, så tænderne hele tiden rettes langsomt mod den endelige position.

Når tandretningen er overstået, skal tænderne naturligvis blive på den nye plads, hvilket sikres med såkaldte retainere, som sættes permanent fast med en lille ståltråd på indersiden af dine tænder, eller med en gennemsigtig skinne, som du kun skal have på, når du sover.

Billig tandretning i Aarhus

Prisen på en Invisalign tandretning afhænger af, hvilken behandling du skal have. Som udgangspunkt deles Invisalign tandretningerne op i tre typer:

Invisalign i7

Dette er den mindste behandling, som bruges ved små korrektioner af få skæve tænder. Den tager typisk omkring 4 måneder og koster cirka 20.000 kroner.

Invisalign Lite

Denne behandling bruges som regel ved mellemrum mellem tænderne og mindre trangstillinger eller flere skæve tænder. Den tager oftest under 7 måneder og koster omkring 30.000 kroner.

Invisalign Full

Denne behandling bruges til de mere komplekse tilfælde, hvor der er mange skævheder, som kræver længere tid og flere forskellige skinner. Forløbet varer typisk omkring 8 måneder og koster cirka 35.000 kroner.

Ovenstående priser er cirkapriser, og den endelige pris afhænger af din specifikke situation. En forundersøgelse med henblik på Invisialign behandling koster 1500 kr., hvilket fratrækkes prisen, hvis man vælger at påbegynde den endelige behandling. Du får altid et prisoverslag, før vi påbegynder en behandling, og du er ikke forpligtet til at sige ja, selvom du har været til forundersøgelse.

Det er muligt at få tilskud til tandretning, hvis du er medlem af sygeforsikring ”danmark”.  Hos Lindberg Tandlægeklinik er vi Invisialign certificerede og har stor erfaring med tandretning med Invisalign, så du altid er sikret en god og effektiv behandling.

Tryghed og god stemning hos tandlægen

I vores klinik i Veri Centret i Aarhus N prioriterer vi stemning og atmosfære højt, så du altid føler dig velkommen og godt tilpas, uanset om du er til forundersøgelse eller i gang med et større behandling. 

I indretningen har vi fjernet den traditionelle, kolde klinikstemning og i stedet skabt et hyggeligt lokale, der spreder tryghed blandt vores patienter. 

Vi sætter altid god tid af til at forklare de forskellige behandlingsmuligheder og svarer gerne på alle dine spørgsmål i forbindelse med et forløb eller en behandling.

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål til en specifik behandling, priser eller blot vil forbi og se vores klinik. Er der noget, du er i tvivl om efter en behandling, er vi naturligvis også klar med vejledning.

Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.